Empty the cup

 
 
Arken.jpg

YogaYum är äntligen tillbaka!

Efter cirka fem månader ifrån undervisande och paus för att lägga allt mitt fokus på min bebis som nu kommit till världen, är det äntligen dags att börja kicka igång YogaYums klasser igen. Och som jag LÄNGTAT efter er!

Just i stunden går jag nu med en hand på en rullandes vagn och en på mobilen där jag försöker få in allt det jag vill dela med mig under hösten. Och puh det är inte lätt att få ihop text när man har en liten tio veckors knodd halvsovandes i vagnen med ett öga öppet och ett halvstängt, redo att vilja antingen ha tutte, bytning av blöja eller bara uppmärksamhet ; ) Jag andas in och låter det få ta tid…

I ärlighetens namn har pausen ifrån undervisandet och det regelbundna yogapraktiserandet på mattan dessa månader verkligen gett mig insikt i hur lätt det är att hamna i “ekorre-hjulet” av agerande i form av vad vardagen erbjuder. Jag har fått vara tvungen att “empty the cup” ifrån arbete och vardag för att landa i paus. I slutet av graviditeten kände jag mig så stor och osugen på att komma till mattan att jag valde att ligga kvar i sängen och äta glass. Att stänga av helt. Tömma ut. Att bryta alla rutiner.

Och inget kommer någonsin blir sig likt när jag åter trycker på “play-knappen”. Total omstrukturering. Precis som det skall vara.

När vår SuperNova kom har hela mitt hjärta blivit tillägnat henne och prio på egen tid har varit på att sova när jag än kunnat och inom rörelse bygga upp styrka i kroppen den kortkorta tid jag fått möjlighet att träna. Min yoga har tagits till den essens den egentligen bär: att få KÄNNA in i ögonblicken, att låta saker få vara som de är och röra mig med den våg av flöde som verkligheten omfamnar.

Har fått ställa mig frågan om och om igen och som ständigt skiftar:

-Hur känner jag? Vad behöver jag? Hur kan balans skapas? Vad är balans?… just i detta ögonblick!

Detta är på djupet av vad yoga egentligen handlar om för mig, ett practice som får mig att komma tillbaka till närvaro i nuet. Att släppa taget på egots begränsningar om planer, bilder hur saker skall vara, kännas, se ut. Se allt utifrån ” satya”- verklighet. Sanning.

Min dagliga meditation har nu blivit när jag ammar, då vår Gurubaby verkligen inte tillåter mig vara någon annanstans i närvaron under våra stunder än med henne ( som blir ca 10 gånger om dagen ; ) Varje gång jag tagit upp telefonen för att titta i den under amningen har hon slutat tutta, tittat på mig och vägrat fortsätta äta tills allt fokus ligger på henne igen. Att andas in full närvaro i ögonblicket med henne har burit den viktigaste frukten av lärdom. Hon lär mig vad som räknas. Det avskalade i stunden, istället för att fylla med distrahering när vi inte har “nått att göra”. Andas in i tomheten, pausen som den visar sig.

Allt det vi gör på mattan, alla asanas, former vi tar är bara verktyg till vad yogan egentligen handlar om. Yogan har och är fortfarande här. Alltid där även när vi inte praktiserar på mattan, vilket är lätt att glömma bort. Och det har varit just den pausen från mitt asana-praktiserande som påmint mig vad tiden på mattan gett… ger mig! Det viktigaste är hur den får mig att känna, inte se ut! Kontakten tillbaka till mig själv, om och om igen. Med det som verkligen betyder nått.

Pausen, “tömning” har påmint mig på nytt mig vad yoga är och nu får jag praktisera det i verkligheten på ett sätt jag aldrig gjort innan. Är så tacksam att vi funnit varandra och hur den lär mig leva mitt liv. Hur jag kan bemöta allt det som kommer till mig. Den största tacksamheten har även gjort sig påmind i hur mycket jag älskar mitt arbete och vad jag saknar alla möten jag haft med er yogisar som jag har fått möjlighet att guida på mattan, som utanför under dessa tio år som jag undervisat. Nu vill jag börja fylla på min kopp igen av undervisning, träffa er och även leka, reflektera och andas utveckling på mattan. Från de stunder vi skapar tillsammans, kan vi ta all den lärdom ut utanför studion in till våra liv.

Denna höst kommer YogaYum erbjuda tre exklusiva yogaworkshops en gång i månaden med start september och en fyra dagars intensivkurs i december. Se HÄR 
Hoppas innerligt att vi ses på någon eller på alla workshops/ klasser som erbjuds från där Du är!

Alltid i ljus och kärlek!
// C

 
Previous
Previous

Everyday energy

Next
Next

Moment